7 odličnih savjeta za bavljenje sportom


7 odličnih savjeta za bavljenje sportom

Mi ćemo Vam pomoći kako ne biste odustali!

Odavno želite redovno vježbati, baviti se sportom, ali uvijek iskrsne nešto? Isprobajte slijedeće trikove i izbjegnite lijenost kako bi za par tjedana bili u puno boljoj kondiciji.

 

Odredite si cilj

Prije nego što krenete, pojasnite sebi što tjelovježbom zapravo želite postići. Napišite na papir: želim skinuti par kilograma, želim biti zdraviji, riješiti se stresa. Papirić stavite na dobro vidljivo mjesto kako bi svakog dana vidjeli zašto se „mučite”.

 

Odaberite mjesto u blizini fitness-956647_960_720

Da bi sudjelovali na satu aerobika, ili trčali na terenu morate proputovati pola grada, prije ili kasnije ćete odustati. Odaberite mjesto gdje ćete stići što prije moguće.

 

Neka vam čini veselje

Nemojte pošto-poto odabrati neki trendi sport, pronađite sebi najprikladniji. Ples, badminton, trčanje također mogu izazvati veselje. Važno je da se krećete barem 20 minuta. Možete čak pronaći sport ili aktivnost u kojoj Vam djeca mogu biti partneri.

 

Raznolikost nam pruža užitak  

Tko je rekao da iz tjedna u tjedan morate raditi istu stvar? Nemojte misliti da ako ste započeli jogu, da tada pored joge ne možete ništa drugo raditi. Raznolikost nam pruža užitak, mirno se možete prebaciti na nešto drugo. Važno je da budete oduševljeni.

 

Nađite sebi partnera 
Ako krenete vježbati u paru, to će pokrenuti u vama i jedan drugi proces osim užitka: ne biste voljeli izgledati slabiji od svog trening partnera! To je nevjerojatna motivacija! Možete čak s par kolega s posla dogovoriti da ćete svaki tjedan jednom ili dva puta za vrijeme ručka otići i malo se razgibati.

 

Nemojte škrtariti na opremi

 Dobar dres i oprema nisu važni za Vaš dobar izgled, nego zato da bi vam povećali osjećaj udobnosti tijekom vježbanja i često puta pomažu izbjeći ozljede.

 

Nemojte brinuti zbog drugih

Uvredljive ili glupe kritike doživljavate dok trčite na ulici ili dižete utege u teretani? To neće učiniti smiješnim Vas, nego vaše kritičare! Stavite na glavu slušalice, slušajte glazbu i ogradite se od zlonamjernih komentara.