7 zanimljivih činjenica o steviji


7 zanimljivih činjenica o steviji

A sada slušajte!

 

Ako planirate dijetu, prvi korak koji morate napraviti u interesu vitkosti, da se odreknete šećera. Slatki okus međutim nije zabranjen, isprobajte steviju!

 

Sve više su popularni razni zaslađivači, ali naravno uopće nije svejedno koji ćete odabrati. Steviju, koja je poznata još i kao Stevia rebauidiana, suptropska biljka, koju možete isprobati jer je prirodni ekstrakt iz lista biljke puno slađi od kristalnog šećera. Najveća prednost, ne deblja i ne izaziva inzulinsku reakciju. Indijanci u Brazilu i Paragvaju steviju koriste više stotina godina za zaslađivanje i za smanjenje apetita.

 

7 zanimljivih činjenica o steviji


1. Ova biljka je sposobna regulirati razinu šećera u krvi, tako se mogu izbjeći neočekivani napadi gladi, koji nastaju tijekom dijete
2. Stevija je bezkalorična, ali je puno slađa nego ista količina šećera, dovoljna je vrlo mala količina
3. Konzumiranje ove ljekovite biljke u obliku čaja, poboljšava aktivnost crijeva, ubrzava detoksikaciju. Ima jaki anti-gljivični učinak, pogodan je i za liječenje Candide.

4. Prikladan za kuhanje, okus se ne mijenja, ali morate znati da se dizana tijesta sporije dižu sa stevijom
5. Prema nekim istraživanjima prikladan je i za reguliranje visokog tlaka

6. Može se isprobati i kod gingivitisa (upala zubnog mesa) i ostalih infekcija usta. Štoviše, kao otopina, primjenjeno izvana liječi gljivične kožne promjene

7. Prema nekim istraživanjima blagotvorno djeluje na rad gušterače, steviju kao zaslađivač mogu koristiti i dijabetičari

Isprobajte bilo koji proizvod sa stevijom iz našeg webhopa

 

4 ideje, kako možete smanjiti konzumiranje sladila

1. Kava i čaj su puno ukusniji bez okusa slatkog, samo je stvar navike

2. Za kuhanje pekmeza nije nužna propisana količina šećera ili nekog drugog sladila. Trajnost ne ovisi od toga. Pekmeze, džemove kao i kompote možemo napraviti potpuno bez šećera. 3. Eksperimentirajte s pripremom domaćih kolača, ponekad je dovoljno samo pola od onoga što je napisano u tradicionalnoj recepturi

4. Određene vrste voća odlično zaslađuju. U mješano tijesto, na primjer u kekse možete staviti umjereno izmiksanu bananu ili datulje , i tako će biti dovoljno slatke.