Američka Update pita od jabuka


Američka Update pita od jabuka

Miris jabuke s cimetom je oduvijek mnogima omiljeni miris! Nije slučajno ovaj jednostavan kolač osvojio svijet! Bilo da je zima ili ljeto, pita s jabukama je uvijek dobr izbor. Danijela će pokazati super dijetalnu varijantu koja se priprema bez šećera!

Tijesto:37-1024x724
100g Update1 Master mix-a
100 g brašno zobenih pahuljica

100 g maslaca
100g hladne vode
10 g Updat1 Zero calories u prahu
prstohvat soli

Nadjev:
½ kg narezanih jabuka
20g Update1 Zero calories u prahu
1 vrećica Update1 Cinnamon sweet
15g Update1 pudinga od vanilije
sok od 1/2 limuna srednje veličine
mljeveni cimet, mljeveni muškatni oraščić (po ukusu)

Nadjev:
nekoliko malih komada putra

Za namazati:
malo vode
Update1 Zero calories u prahu

Priprema:

Za tijesto izmjeriti brašno, sol, zaslađivač, te u toj smjesi izmrviti putar. Dodati vodu, te umjestiti tijesto. Umjereno će biti mekano. Stavite u zamrzivač na cca 25 minuta.

Ogulite jabuke, narežite na ploške i pomiješajte s ostalim sastojcima nadjeva.

Tijesto podijeliti na dva dijela, veći dio razvaljati i složiti u namašćeni kalup za pitu. Staviti nadjev u gnijezdo, gore razbacano male komadiće putra. Razvaljati drugi dio tijesta i pokriti pitu. Sa ruba odstraniti višak. Od tih dijelova formirajte tanke trake s kojima možete ukrasiti svoju pitu. Gornje tijesto treba napikati na više mjesta kako bi tijekom pečenja oslobodili zrak – tako neće puknuti – namažite s vodom, da bi postala sjajna. Rubove pokrijte folijom do pola vremena pečenja, da uzorak ne izgori.

 

Savjeti:
– Količina jabuke nakon guljenja treba biti 1/2 kg
– Tijesto nakon dodavanja vode može naglo postati rijetko, ali ako dalje mijesite biti će u redu
– Tijesto se mora staviti u hladnjak da bi postalo kompaktno i bilo lagano razviti
– Najbolje koristiti silikonsku podlogu za razvaljanje tijesta, tako ne morate brašniti

– Kalup za pitu treba biti promjera cca 20cm. Ako nije silikonski, tada svakako namastite!

– Pazite da ne prepečete!
– Vruće nemojte rezati, ne može se lijepo narezati. Računajte sa cca sat vremena hlađenja.