Klinička pozadina

Medicinska

Pozadina

Klinička pozadina Update1

Update je prvi sustav koji je u kategoriji menija, proizvoda i peciva sa smanjenim udjelom ugljikohidrata naručio zatvoreno kontrolirano kliničko ispitivanje s usporednim skupinama, u odnosu na dijetu brojenjem kalorija. Dokazano je da su sudionici skupina 2 x 20 osoba sa uočljivo većim užitkom mršavjeli u odnosu na skupinu koja je mršavjela dijetom brojenja kalorija. Update skupina je i s niže početne težine izgubila više težine od bolničke skupine koja je dobivala istu količinu kalorija. Užitak u hrani je vrlo važan s gledišta stila života i dugoročne dosljednosti, budući da ostale dijete ne uspijevaju jer ih je teško održavati.

Članovi Update skupine – zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu – nisu trpjeli simptome hipoglikemije, suprotno grupi na dijeti brojenjem kalorija.  Update meni, peciva i proizvodi potpomažu mršavljenje, te se mogu i službeno preporučiti kao dijeta za mršavljenje dijabetičara.

 

Update1.hr koristi kolačiće (cookies) više info

Update1.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja. Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja

Zatvori